Психолого-педагогічний супровід дитини з особливими потребами

5 грудня 2019 року директор ІРЦ  М.Павлюк відвідала  заклад дошкільної освіти №2 міста Рахова з метою надання консультації та методичної допомоги щодо створення належних умов навчання та виховання діток з особливими потребами.

     У закладі в 2019 році, за рекомендаціями інклюзивно-ресурсного центру, було створено інклюзивну групу, де   отримує освітні, психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дитина з особливими потребами. Під час зустрічі Мар’яна Іванівна зазначила, що здійснення психолого-педагогічного супроводу дитини протягом усього періоду навчання включає в себе також залучення батьків до освітнього процесу. 

 Директор центру взяла участь у засіданні команди психолого-педагогічного супроводу та надала детальні рекомендації щодо розроблення індивідуальної програми розвитку дитини , особливостей організації інклюзивного навчання. Разом з учасниками освітнього процесу було визначено способи адаптації освітнього середовища, навчальних матеріалів відповідно до потенційних можливостей та з урахуванням індивідуальних особливостей розвитку дитини. Також звернулася увага на потребі у додатковій підтримці дитини асистентом вихователя, який допомагає вихователю в організації освітнього процесу в групі, допомагає дітям з особливими освітніми потребами концентрувати увагу, сприяє формуванню саморегуляції та самоконтролю у них тощо.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *