Сьогодні Всесвітній день інформування про людей з ДЦП (дитячий церебральний параліч).

 
       Щороку цей день припадає на першу середу жовтня.
За статистикою World Cerebral Palsy Day, у світі більш ніж 17 мільйонів людей з ДЦП. Церебральний параліч визнаний найбільш поширеною причиною дитячої інвалідності.
Люди з ДЦП та їх близькі стикаються з багатьма проблемами: недостатня підтримка держави, відсутність єдиного комплексного підходу до реабілітації, але також часом відчувають агресію, нерозуміння і дискримінацію з боку оточуючих. Основною причиною такої поведінки є низька поінформованість суспільства щодо людей з ДЦП.
Саме тому цей день існує не для свята і привітань, а для того, щоб у світі стало більше інформації щодо людей з ДЦП
Дитячий церебральний параліч (ДЦП) – це порушення роботи центральної нервової системи, при якому один або кілька ділянок мозку в результаті кисневого голодування виявляються вражені і функціонують некоректно. Це призводить до того, що у дітей з ДЦП деякі м’язи стають занадто розслабленими або, навпаки, занадто напруженими, через що розвиваються різні порушення рухової активності. Крім того симптомами церебрального паралічу є порушення мови, проблеми із зором і слухом, судоми, нездатність орієнтуватися в просторі та інші можливі порушення.
Дитині або людині з ДЦП кожен рух, кожна написана літера, кожен крок може даватися досить важко але вона має такі ж права, як і всі, бажання жити повноцінним життям та право на навчання та соціалізацію у суспільстві.


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *