Організація інклюзивного навчання в закладах освіти

23 вересня директор ІРЦ Мар’яна Павлюк взяла участь у  нараді із завучами закладів загальної середньої освіти Рахівської ТГ. На зустрічі були присутні голова  Рахівської районної ради  Діана Йосипівна Бабинець та представник відділу освіти Рахівської міської ради Олександра Василівна Беркела.

Було розглянуто питання організації  навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році. Було звернуто увагу,  також, і на те, що необхідними умовами формування інклюзивного середовища у закладах загальної середньої освіти є подолання соціальних та психологічних бар’єрів, впровадження педагогіки партнерства, створення універсального дизайну та розумних пристосувань у закладах освіти.

На засіданні панувала професійна атмосфера, вільний обмін думками, було отримано відповіді на безліч запитань і море позитивних вражень.

Наявність у школі дітей з особливими освітніми потребами підвищує кваліфікацію вчителів та адміністрації закладу. Вчителі вчаться бути уважним до дітей. А учні закладу, які бачать, що дитина має певні труднощі , вчаться бути добрими і толерантними.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *