Організація діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти Рахівського району

Зібратися разом- це початок.
Працювати разом – це успіх.
Генрі Форд 

           Фахівці ІРЦ Павлюк Мар’яна Іванівна та Павлюк Марія Павлівна провели навчальний захід з педагогічними працівниками дошкільних закладів – ЗДО (ясла-садок) № 4  м. Рахів “Веселка” та ЗДО с. Луги Богданської сільської ради Рахівського району. Ознайомили їх з вимогами щодо організації інклюзивної освіти в дошкільних закладах та надали рекомендації щодо організації  освітнього процесу дитини з особливими освітніми потребами. 

            Зміст інклюзивної дошкільної освіти передбачає запровадження принципу педагогіки партнерства, що грунтується на співпраці дитини, вихователя і батьків. Це є передумовою для повноцінного подальшого життя дитини, її особливої ролі в розвитку особистості. Інтегрований підхід до організації змісту та процесу інклюзивної освіти забезпечує формування цілісної реалістичної картини світу дитини. Створення універсального дизайну в закладі               ( максимально придатного до навколишнього середовища) дає змогу ефективно використовувати потенціал різних моделей організації освітнього процесу, що відповідають особливостям розвитку дітей дошкільного віку, зокрема з особливими потребами, а також створюють передумови забезпечення наступності між дошкільного та початкового освітою.

          Фахівці ІРЦ звернули увагу педагогів на створення відповідної матеріально-технічної та навчально-методичної бази, у тому числі необхідні навчально-методичні посібники, навчально-дидактичне та ігрове обладнання; облаштування ресурсної кімнати або куточку для проведення психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять. 

            А також фахівці ІРЦ взяли участь у роботі команди психолого-педагогічного супроводу. 

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *