«Безбар′єрність – основа до успішної реалізації права осіб з ООП на освіту »

أسماء أعضاء مجلس الإدارة » جمعية البر الخيرية بخمال

На базі Комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Рахівської міської ради,  23 вересня 2024 року відбувся круглий стіл « Безбар′єрність – основа до успішної реалізації права осіб з ООП на освіту ». Захід мав на меті розвиток професійних компетентностей вихователів та асистентів вихователів щодо виховання та перебування особливої дитини в дошкільному закладі  та підвищення рівня обізнаності щодо особливостей організації освітнього процесу, створення безпечного та інклюзивного освітнього середовища, закріплення вмінь спілкування з дитиною з особливими освітніми потребами та її батьками; виховання вміння приймати дитину, незалежно від її особливих вад.

Директор КУ «ІРЦ» РМР Мар′яна Павлюк привітала присутніх  та націлила на активну участь у роботі круглого столу, зазначивши, що важливим чинником успішності інклюзивного навчання є розуміння глибинних потреб дітей з особливими освітніми потребами. Завдяки чому педагоги зможуть забезпечити дитині такі умови навчання і виховання, за яких вона почуватиметься комфортно, а її навчання буде більш ефективним.

Учасники круглого столу, мали можливість висловити свої думки, ознайомились із досвідом колег та отримали практичну допомогу щодо організації ефективної роботи в закладах дошкільної освіти з дітьми  особливих освітніх потреб.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *