Семінар-практикум «Психолого-методичний інструментарій в роботі фахівців ІРЦ»

17 вересня 2024 року директор КУ «Інклюзивно-ресурсного центру» Рахівської міської ради Мар’яна Павлюк та  фахівець Галина Губко відвідали семінар-практикум на тему «Психолого-методичний інструментарій в роботі фахівців ІРЦ» на базі Широківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Виноградівської міської ради в Закарпатської області.

Мар’яна Марусинець, директор департаменту  освіти і науки, молоді та  спорту обласної військової адміністрації, акцентувала увагу на тому, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», в межах якої і відбувається цей захід, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я. У сучасних реаліях психологічна підтримка є важливою для всіх учасників освітнього процесу, як для дітей і педагогів, так і для батьків. Для підвищення кваліфікації директорів та практичних психологів ІРЦ було залучено досвідчених фахівців у сфері психосоціальної підтримки та розвитку культури піклування про ментальне здоров’я.

Олена Бондарчук, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, висвітлила тему психологічного здоров’я педагогічних працівників в умовах війни: зміст і засоби підтримки, а Інна Лівандовська, викладач кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, поділилася психолого-методичним інструментарієм для роботи фахівців.

Комунальною установою «Організаційно-методичний центр освіти» Закарпатської обласної ради було презентовано перше видання збірника «Інклюзивно-ресурсні центри Закарпатської області», у якому узагальнено інформаційно-аналітичні матеріали, що презентують діяльність 31 інклюзивно-ресурсного центру області, які функціонували у 2023 році. Сьогодні їх вже 34, тому роботу буде продовжено.

Крім того, учасники семінару разом з в.о. директора Комунальної установи «Організаційно-методичний центр освіти» Закарпатської обласної ради Андріаною Лукач та методистом установи Наталією Бокоч звернули увагу на пріоритетні напрями роботи ІРЦ у 2024/2025 навчальному році, організацію безбар’єрного освітнього середовища.

Кожен учасник отримав практичний кейс, що буде методичною допомогою в роботі, та сертифікат про підвищення кваліфікації.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *