Семінар-практикум для асистентів вчителів «Будуємо мости до успіху: інклюзивна освіта для дітей з ООП»

13 вересня 2024 року фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсного центру» Рахівської міської ради було проведено семінар-практикум  для асистентів вчителів  «Будуємо мости до успіху: інклюзивна освіта для дітей з ООП».

Директор Інклюзивно – ресурсного центру  Мар’яна Павлюк висвітлила питання законодавчого підґрунтя роботи асистента вчителя; ведення нормативно-правової документації, що регламентує його діяльність; опрацювала проблемні моменти, які виникають під час виконання асистентами посадових обов’язків; окреслила важливість командної роботи фахівців у закладі освіти.

Семінар містив два модулі: теоретичний та практичний. В теоретичному модулі фахівці ІРЦ Сніжана Запорожець та Галина Губко висвітлили такі  питання: роль асистента вчителя  в діяльності команди супроводу; документація та функції асистента вчителя; методи активізації уваги дітей з ООП на уроках.

У практичному модулі учасники семінару опрацювали проблеми , які виникають у дітей з ООП на вулиці, у школі, у магазині. Також учасники  відобразили труднощі у роботі з дітьми з ООП та усі переваги інклюзивного навчання та можливі шляхи їх вирішення.

Щира подяка педагогам за співпрацю!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *